Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbssmoothie med apelsin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Frukt, mjölk och yoghurt mixas med lite glass, vilket ger en krämig drink som både vuxna och barn älskar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och ansa jordgubbarna. Låt dem rinna av på hushållspapper. Spara fyra jordgubbar med stjälkfäste, skär en skåra i botten och dekorera fyra höga glas med jordgubbarna. Ställ glasen i kylskåpet.
  2. Halvera apelsinerna. Skär en fin apelsinskiva, dela den i fyra bitar och lägg bitarna åt sidan. Pressa apelsinhalvorna. Lägg jordgubbar, citronsaft, florsocker och vaniljsocker i en mixer eller matberedare och mixa till en puré.
  3. Häll apelsinsaft, mjölk och yoghurt i jordgubbspurén och mixa. Mixa ner glassen och häll genast upp den krämiga drinken i de kylda glasen. Dekorera med apelsinbitarna, sätt i sugrör och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.