Frukt, mjölk och yoghurt mixas med lite glass, vilket ger en krämig drink som både vuxna och barn älskar.
Instruktioner
- Skölj och ansa jordgubbarna. Låt dem rinna av på hushållspapper. Spara fyra jordgubbar med stjälkfäste, skär en skåra i botten och dekorera fyra höga glas med jordgubbarna. Ställ glasen i kylskåpet.
- Halvera apelsinerna. Skär en fin apelsinskiva, dela den i fyra bitar och lägg bitarna åt sidan. Pressa apelsinhalvorna. Lägg jordgubbar, citronsaft, florsocker och vaniljsocker i en mixer eller matberedare och mixa till en puré.
- Häll apelsinsaft, mjölk och yoghurt i jordgubbspurén och mixa. Mixa ner glassen och häll genast upp den krämiga drinken i de kylda glasen. Dekorera med apelsinbitarna, sätt i sugrör och servera genast.
Publicerat den
6 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar