Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbssnö

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jordgubbar förknippar vi gärna med sommaren. I Sydeuropa tänker man på vinterns snö och bjuder dem i en fluffig driva av hårdvispad äggvita.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj jordgubbarna, snoppa dem och torka dem lätt på hushållspapper. Mosa jordgubbarna med en gaffel eller kör dem en kort stund i matberedare/mixer till ett grovt mos.
  2. Blanda jordgubbarna med hälften av sockret. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt resten av sockret och vispa lite till.
  3. Blanda äggvitesmeten med jordgubbsmoset, häll upp i höga glas och låt stå kallt en stund. Garnera med en kvist citronmeliss eller mynta.
  4. Servera gärna med lite vispad grädde. Du kan också bjuda jordgubbssnö i spröda glasstrutar eller till nygräddade våfflor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.