Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbssoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lätt och somrig efterrätt full med vitaminer från soliga dagar. Servera med söta små solroskakor (se annat recept).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala rabarbern om den har tjockt skal. Skiva den tunt.
  2. Lägg rabarbern i en kastrull tillsammans med socker, vatten och vin. Låt koka i cirka 5 minuter.
  3. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i kastrullen. Tillsätt jordgubbarna och koka i ytterligare 5 minuter.
  4. Mixa med stavmixer. Låt soppan svalna något och häll upp i glas. Servera eventuellt med lite grädde eller matyoughurt och solroskakor. Kan även serveras kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.