Denna fräscha jordgubbssorbet är tillagad helt utan mejeriprodukter.
Instruktioner
- Blanda socker och vatten i en kastrull och värm det på svag värme under omrörning tills sockret smälter, ca 4 minuter. Öka värmen och koka upp blandningen i 5 minuter. Låt svalna och låt stå i kylen i en timma.
- Skölj och rensa jordgubbarna. Spara 6 bär till garneringen. Kör resten av bären i en mixer till en jämn puré. Täck över och kyl jordgubbspurén i kylskåpet tills sockerlösningen är genomkyld. Rör om tofun till en jämn kräm och kyl sedan även tofun.
- Blanda sockerlösning, jordgubbspuré och tofu i en låg plastburk. Frys tills blandningen är till hälften fryst, ca 1½ timme. Rör om väl.
- Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ner den i jordgubbsblandningen. Täck över och frys ytterligare 1½ timme. Rör om då och då med en gaffel.
- Garnera med jordgubbar.
Publicerat den
2 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar