Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbssorbet

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Denna fräscha jordgubbssorbet är tillagad helt utan mejeriprodukter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda socker och vatten i en kastrull och värm det på svag värme under omrörning tills sockret smälter, ca 4 minuter. Öka värmen och koka upp blandningen i 5 minuter. Låt svalna och låt stå i kylen i en timma.
  2. Skölj och rensa jordgubbarna. Spara 6 bär till garneringen. Kör resten av bären i en mixer till en jämn puré. Täck över och kyl jordgubbspurén i kylskåpet tills sockerlösningen är genomkyld. Rör om tofun till en jämn kräm och kyl sedan även tofun.
  3. Blanda sockerlösning, jordgubbspuré och tofu i en låg plastburk. Frys tills blandningen är till hälften fryst, ca 1½ timme. Rör om väl.
  4. Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ner den i jordgubbsblandningen. Täck över och frys ytterligare 1½ timme. Rör om då och då med en gaffel.
  5. Garnera med jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.