Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbssylt

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Plockade du jordgubbar i somras och la i frysen, då är det dags att plocka upp dom och göra en god sylt. Passar perfekt till filen på morgonen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om jordgubbarna är frysta, lägg dem i en kastrull på låg värme och låt dem mjukna upp. Det blir oftast mycket vätska ifrån frysta jordgubbar så tillsätt vatten efter behag. Jag brukar hälla i ca ½ dl.
  2. Låt gubbarna och vattnet koka upp tills de börjar gå sönder, men lämna gärna några större bitar kvar, gott att ha i sylten.
  3. Tillsätt sockret och låt koka ytterligare 5 min.
  4. Tänk på att: Svenska jordgubbar är ganska söta ifrån början, så var noga med att smaka av när du lägger ner sockret, så sockermängden kan du styra efter tycke och smak. Låt sylten stå i kyl och stelna till. Supergott resultat! Lycka till!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.