Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbssylt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Enkel och god sylt utan tillsatser. Jättegod på filmjölk. Jag tycker inte om hela jordgubbar i sylten så jag mosar ordentligt eller kör med stavmixern. Det brukar aldrig bli kvar tillräckligt med jordgubbar i mitt jordgubbslandet för att göra sylt så jag brukar köpa frusna jordgubbar. Funkar bra det med. Jag fryser in största delen av sylten och tar fram efterhand som det går åt och förvarar i en burk i kylen. I kylen håller den ca 3 veckor. Har aldrig haft kvar längre.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg bär och socker i en stor kastrull. Koka i 30 minuter på hög temperatur. Det skall bubbla regält. Akta så det inte bränner bara. Skumma. Viktigt för hållbarheten att det blir gjort ordentligt. Bakterier älskar skum. Låt svalna och förvara i kyl och frys. Se kommentar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • puntella 19 juni 2009

    se vilken kommentar?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.