Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbssylt med citron och vanilj

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Sylten är gjord på syltsocker som redan innehåller pektin, citronsyra och natriumbenzoat. Enklare kan det inte bli. Smaken är förstärkt med mer citron och vanilj. Önskar du en mer finfördelad sylt kan bären skivas innan de kokas till sylt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa jordgubbarna. Dela vaniljstången på längden. Lägg jordgubbar, vaniljstång, citronskal och -saft och socker i en kastrull. Låt koka ca 5 minuter. Ta bort ev skum.
  2. Skrapa ur vaniljfröna och lyft upp stången. Låt stå under lock ca 5 minuter. Rör om försiktigt och häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • JenniyC 30 juni 2008

    Sylten blev hur god som helst! Påminner om mormors, bättre kan det inte bli.

  • Bria 26 juli 2009

    Guuuuuud så god!! Högsta betyg!

  • soccermum 11 juli 2011

    Jättegod! Jag bytte iofs ut vanligt syltsocker mot syltsocker 1+3 och använde då 1,5 dl men jag är jättenöjd! Tack =))

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.