Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbstårta

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Den bästa jordgubbstårta jag smakat!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175'. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och socker poröst. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver. Vänd ner mjölet i äggblandningen. Häll på vattnet. Vispa ägg vitorna till ett hårt skum och vänd det försiktigt ner i smeten sen. Smöra och bröa en stor form med löstagbar kant, ca 30 cm/diam och häll i smeten. Grädda kakan ca 40 minuter i mitten av ugnen. När kakan svalnat så dela den i 3 bottnar. Skala och skiva rabarbern och smält den med honung i kastrull ca 10 minuter på svag värme. Lägg rabarberfyllningen på understa bottnen. Lägg på en botten och bred på ordentligt med äppelmos. Lägg på den sista bottnen. Vispa grädden och bred över tårtan. Skölj, ansa och skiva jordgubbarna och fördela över tårtan. Blir bättre om den får stå ett tag innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.