Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbstårta

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En jätte god jordgubbstårta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tillagning:
  2. Till formen: 2 tsk flytande margarin 2 msk kokosflingor eller ströbröd
  3. Garnering: 3 dl mellangrädde, vispad 200 g färska jordgubbar, skivade ev.1 gelatinblad + 0,5 dl äpple-hallon-fläderjuice, konc.
  4. Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175˚.
  5. 2. Smörj och strö kokosflingor i en rund bakform med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
  6. 3. Vispa ägg och strösocker till en luftig smet.
  7. 4. Blanda lättströ, mjöl, potatismjöl och bakpulver. Sikta ner mjölblandningen. Rör om försiktigt. Häll smeten i formen och grädda i ugnen, ca 30 minuter.
  8. 5. Låt kakan svalna något innan den tas ur formen och låt den sedan kallna på bakgaller under bakduk.
  9. 6. Dela kakan i tre bottnar. Pressa eventuellt limesaft på bottnarna.
  10. 7. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Krama ur dem och smält med juice i en kopp cirka 10 sekunder i mikron. Låt svalna något.
  11. 8. Blanda kesella, jordgubbar, lättströ, vaniljsocker, limeskal och gelatinblandningen under ständig omrörning. Låt stelna i kylen till en mousse, ca 1 timme.
  12. 9. Fördela fyllningen på två bottnar och lägg samman. Lägg den tredje botten ovanpå.
  13. 10. Vispa grädden och bred ett tunt lager på tårtan. Låt gärna tårtan stå i kylen ett par timmar och safta till sig. Spritsa resten av grädden runt kanterna och lägg jordgubbarna på toppen. Pensla ev. gelé av juice över jordgubbarna. (Se punkt 7)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.