Jordgubbar förgyller sommaren!
Instruktioner
- Hacka samman mjöl, socker, salt och smör till en grynig massa.
- Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Låt vila i kyl i 1 timme.
- Kavla ut degen och klä en pajform med avtagbara kanter, ca 20 cm. Nagga och ställ i kyl i 15 minuter.
- Grädda bottnen på 200° i ca 15-20 minuter tills den fått vacker färg.
- Låt svalna och lägg över på ett tårtfat.
- Riv mandelmassan och rör ut den med vattnet till en jämn smet. Bred ut över bottnen.
- Skölj och snoppa jordgubbarna och bygg en pyramid ovanpå mandelmassan.
- Smält geléet på svag värme i en liten kastrull.
- Tillsätt saften och rör om.
- Låt svalna lite så det tjocknar något och ringla det till sist över jordgubbarna.
- Servera tårtan med lättvispad grädde.
- Tips:
Jordgubbarna kan bytas mot andra bär, till exempel hallon eller blåbär eller båda delarna.
- I stället för grädde kan man servera vaniljsås.
- I stället för mandelmassa i botten kan man ha vaniljkräm.
Publicerat den
15 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar