Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbstårta

(4 kommentarer)  
Jordgubbstårta Jordgubbstårta
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Jordgubbstårta med vitchokladmousse. Vitchoklad och jordgubbar är en perfekt blandning av smaker. En jättegod tårta helt enkelt! (Vill du att man ska känna vitchokladsmaken mer så kan du ha på lite mer mousse.)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Smörj och bröa en form, ca 2½ l. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölsorterna och vänd sedan ner det i smeten. Blanda om och häll sedan ner i formen. Grädda 40 min i nedre delen av ugnen, 175° grader. Stjälk upp kakan och låt svalna, skär sedan till 3 bottnar.
  2. Fyllning 1: Mosa jordgubbarna eller jordgubbssylten och bre över. Var inte snål.
  3. Fyllning 2: Värm grädden och ha i chokladen, rör om tills den har smält. Låt sedan stå i kylskåp 3-4 timmar. Vispa sedan med elvisp. Bre sedan över moussen på ena botten.
  4. Garnering: Vispa grädden och bre över hela tårtan. Ha över mandelspån på sidorna. Skär jordgubbarna på mitten och lägg sedan över. Hacka chokladen och ha över hela tårtan. Dela noeblessen i 4 delar och sätt ner i tårtan.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • mattjejen 20 juli 2009

    Jag gjorde din tårta igår när jag fyllde år. Fast jag bakade Leilas tårtbotten med citronskal i och sen hade jag min egen jordgubbssylt me fläder på ena botten med mousse och på den andra botten hade jag mousse å skivade färska gubbar. Den blev supergod och ännu godare idag när den hade saftat till sig. Nästa gång ska jag prova din tårtbotten med lite äkta vaniljsocker i och min jordgubbssylt me lavendel... kul att prova lite olika smaker fast det e samma tårta!

  • AMM 25 maj 2010

    Hej! Jag tänkte baka din tårta nu till morsdag men jag har en fråga? Graderna är dom till en vanlig ugn eller varmluft? Mvh AMM

  • fialotta77 30 maj 2010

    Så här fin blev min tårta när jag gjorde den efter detta recept. Jag hade lite problem med moussen men kom på att den grynar sig så vispar man ännu hårdare och då går den ihop igen =) Jag valde att ha hackad vit choklad utanpå istället för mandelspån och det blev jättebra!

  • Aprikos 19 juli 2011

    Jättegod och uppskattad tårta! Gjorde denna till midsommar och kommer absolut att göra den snart igen : )

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.