Instruktioner
BOTTNARNA:
Smörj och bröa en rund form som rymmer ca 2½ liter och är 24 cm i diameter med löstagbar kant.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjölsorterna och bakpulver och vänd ner i smeten.
Rör försiktigt tills smeten blir slät.
Häll den i formen.
Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 35 minuter.
Stjälp upp kakan efter några minuter.
Låt den kallna på galler under bakduk innan den delas i tre bottnar.
FYLLNINGEN 1:
Creme fraiche och florsocker vispas med elvisp.
Bred ut jordgubbssylten på nedersta bottnen och sedan créme fraichekrämen.
Lägg nästa botten över.
FYLLNING 2:
Blanda grädde och mandelmassa.
Bred sylt över anslaget och sedan mandelgrädden.
Lägg sista anslaget över.
GARNERING:
Bred lite vispad grädde över tårtan.
Spritsa resten av grädden runt kanterna och ett rutmönster ovanpå tårtan.
Skär jordgubbarna i halvor och lägg dem i rutorna.
Strö pistagenötter över och dekorera med lite citronmeliss.
Bra och enkelt recept.
Helt underbar tårta! blev succé här på midsommar. Lätt att göra, underbara fyllningar som gör tårtan oemotståndlig. Dessutom blev den oerhört vacker!
Supergod tårta. Använda färska jordgubbar i stället för sylt och det blev succe. Fast inte hos barnen, dom gillade den inte alls.