Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbstårta

 
Skriv ut

Jordgubbstårta med morötter, väl värd att provbaka och provsmaka inte bara en gång...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv morötterna. Mal mandeln.
  2. Tvätta citronen noga och riv skalet fint.
  3. Dela äggen i gulor och vitor.
  4. Vispa vitorna tillsammans med saltet fast skum.
  5. Vispa gulorna och sockret ljust och luftigt. Blanda den malda mandeln med mjölet och vänd ner i smeten. Rör i morötterna. Vänd i äggvitan.
  6. Häll upp smeten i en smord springform, cirka 24 centimeter i diameter.
  7. Grädda mitt i ugnen i cirka 35 minuter i 175°. Låt svalna på galler.
  8. Rör samman ingredienserna till krämen. Bred krämen ovanpå den avsvalnade kakan.
  9. Skölj jordgubbarna och torka dem på hushållspapper. Lägg jordgubbarna ovanpå krämen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.