Jordgubbstårta med morötter, väl värd att provbaka och provsmaka inte bara en gång...
Instruktioner
- Skala och riv morötterna. Mal mandeln.
- Tvätta citronen noga och riv skalet fint.
- Dela äggen i gulor och vitor.
- Vispa vitorna tillsammans med saltet fast skum.
- Vispa gulorna och sockret ljust och luftigt. Blanda den malda mandeln med mjölet och vänd ner i smeten. Rör i morötterna. Vänd i äggvitan.
- Häll upp smeten i en smord springform, cirka 24 centimeter i diameter.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 35 minuter i 175°. Låt svalna på galler.
- Rör samman ingredienserna till krämen.
Bred krämen ovanpå den avsvalnade kakan.
- Skölj jordgubbarna och torka dem på hushållspapper. Lägg jordgubbarna ovanpå krämen.
Publicerat den
25 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar