Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbstårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Ibland är det enkla det vackraste. En lättbakad sockerkaksbotten med mycket citronsmak, garneras med jordgubbar och grädde på ett lite annorlunda sätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200°
  2. Smöra och bröa en kakform 22 centimeter i diameter. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör och det rivna citronskalet. Blanda i mjöl och bakpulver. Häll smeten i formen och grädda kakan på 200 grader i 30 minuter. Låt kakan svalna och dela den sedan i två bottnar.
  3. Fyllning/garnering: Dränk in ena bottnen med jordgubbssaften och bred sedan ut ett lager sylt. Spritsa eller bred ut grädden. Dela jordgubbarna på mitten och ställ dem i grädden, ställ de finaste jordgubbarna med snittsidan utåt runt kanten. Lägg över den andra tårtbottnen och pudra till sist med florsocker, använd gärna en tesil.
  4. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.