Ibland är det enkla det vackraste. En lättbakad sockerkaksbotten med mycket citronsmak, garneras med jordgubbar och grädde på ett lite annorlunda sätt.
Instruktioner
- Ugn 200°
- Smöra och bröa en kakform 22 centimeter i diameter.
Smält smöret och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner smör och det rivna citronskalet.
Blanda i mjöl och bakpulver.
Häll smeten i formen och grädda kakan på 200 grader i 30 minuter.
Låt kakan svalna och dela den sedan i två bottnar.
- Fyllning/garnering: Dränk in ena bottnen med jordgubbssaften och bred sedan ut ett lager sylt. Spritsa eller bred ut grädden. Dela jordgubbarna på mitten och ställ dem i grädden, ställ de finaste jordgubbarna med snittsidan utåt runt kanten. Lägg över den andra tårtbottnen och pudra till sist med florsocker, använd gärna en tesil.
- Lycka till!
Publicerat den
2 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar