Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbstårta med citronkräm

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Enkel tårta som aldrig misslyckas. Med mycket färska jordgubbar och pistagenötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner övriga ingredienser och vänd i dem. Grädda i smord och bröad form med löstagbar kant i 200º ca 30 minuter. Låt kallna.
  2. Riv av skalet och pressa saften ur citronen. Smält smöret och tillsätt socker, ägg och citronsaft. Sjud krämen under vispning försiktigt så den inte bränns. Låt kallna och tillsätt riven citron. Vipa grädden.
  3. Dela bottnen och bred citronkräm och hälften av grädden på den nedersta. Lägg ihop bottnarna. Bred resterande grädde ovanpå.
  4. Dekorera med jordgubbar och hackade pistagenötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.