En lätt och luftig tårtbotten med sötsyrlig citronkräm och crème chantilly är supergott till de söta gubbarna!
Crème chantilly är ett litet finare namn på vispgrädde som är smaksatt med vanilj och florsocker.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 24-26 cm stor form mycket väl.
- Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver och sikta ner det i smeten. Se till att allt blir väl blandat. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i ca 35 minuter. Prova med en sticka att den känns klar. Låt svalna något och stjälp upp den.
- Citronkräm:
Blanda äggulor, socker, citronskal och -saft i en liten kastrull. Låt blandningen sjuda upp till en kräm under ständig vispning på ganska svag värme.
- Crème chantilly:
Vispa grädden och smaksätt med florsocker, vaniljpulver eller vaniljsocker.
- Montering:
Dela kakan i 3-4 bottnar. Bred på citronkräm och sedan crème chantilly och fördela skivade jordgubbar på de nedersta bottnarna och bred till sist gräddkräm och jordgubbar på den översta bottnen.
Publicerat den
3 augusti 2015
Liknande recept
Skriv kommentar