Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbstårta med nötter och lemoncurd

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Somrigare tårta får man leta efter! Luftiga bottnar, fluffig vispgrädde, sötsyrlig lemoncurd och rejält med solmogna jordgubbar. De honungsrostade nötterna är kronan på verket. Tårtan är glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och strö kokosflingor i en form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter.
  3. Vispa ägg och socker till vitt fluff, ca 10 minuter. Blanda mjölsorterna med bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan kallna.
  4. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar lossna. Passa så de inte blir brända! Häll nötterna i ett durkslag och skaka bort skalflagorna. Lägg nötterna i pannan igen. Tillsätt honung. Rosta nötterna gyllene. Sprid ut nötterna på ett bakplåtspapper och låt kallna.
  5. Vispa grädden fluffig. Dela kakan i två bottnar. Lägg undan 2 msk lemoncurd till garnering. Bred hälften av återstående lemoncurd på ena bottnen och täck med jordgubbar skurna i tunna skivor. Bred lite av grädden ovanpå. Lägg på den andra bottnen.
  6. Blanda resten av lemoncurden med resten av grädden och täck tårtan med lemoncurdgrädden. Toppa med ansade, delade jordgubbar. Smält lemoncurd (2 msk) några sekunder i mikro. Ringla den över tårtan. Krossa nötterna grovt och klä kanterna med nötkrosset.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.