Jordgubbstarteletter som smälter i munnen. Ta en – eller varför inte två – till kaffet.
Instruktioner
- Ugn: 225º.
- Mixa samman vetemjöl, mandelmassa, smör och ägg i matberedaren tills det bildas en boll.
- Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och rulla till en rulle. Dela den i 16 bitar, som rullas till bollar.
Lägg bollarna i mazarinformarna och tryck ut degen med fingrarna. Sätt formarna på en plåt i kylen, 30 minuter.
- Ta fram och grädda formarna, ca 10 minuter i mitten av ugnen. Låt dem kallna på bakgaller.
- Blanda grädde, mjölk, äggulor, majsstärkelse, snittad vaniljstång och strösocker i en rostfri kastrull. Sjud till en tjock kräm under omrörning. Låt kallna i kallt vattenbad.
- OBS är man lite lat, så gör man Ekströms marsankräm, fast det är nog godare med egen tillverkad.
- Ta upp vaniljstången och lägg en klick vaniljkräm i varje tartelett strax före serveringen. Snitta sköljda jordgubbar och garnera bakverket.
- Tips!
Mandelformarna kan göras i förväg och frysas eller förvaras i burk med lock.
Publicerat den
28 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar