Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader. Kavla smördegen tills den är ca 3 mm tjock.. Stansa ut 6 runda smördegsplattor, ca 12 cm i diameter. Klä 6 formar, ca 10 cm i diameter, med pajdeg och skär rent kanterna. Nagga hål i botten med en gaffel. Kyl 10 minuter.
Ställ tarteletterna på en plåt och grädda cirka 15 minuter, tills de är gyllene och frasiga. Låt dem svalna lätt i formarna, för över det på ett galler och låt svalna helt.
Vispa ihop ägg, äggula, socker, vaniljsocker och majsena i en skål. Hetta upp mjölken i en kastrull, men låt den inte koka. Vispa ner mjölken, lite i taget, i äggsmeten. Häll krämen i kastrullen. Värm upp på medelvärme, ca 4 minuter, vispa hela tiden, tills krämen tjocknar.
Häll krämen i en skål. Täck krämens yta med plastfolie och kyl ca 3 timmar, tills kallnar. Fyll tarteletterna med vaniljkräm och lägg på jordgubbarna. Sikta över florsocker och garnera med mynta före servering.