Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbstrifle

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Så enkelt och så gott- jordgubbar, musli, lemon curd och grädde varvade i portionsglas. Egen lemon curd är så mycket godare än köpt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lemon curd:
  2. Blanda saften av två och skalet av tre citroner, smör och socker i en kastrull. Låt koka upp och sila av blandningen ner i en bunke. Vispa samman ägg och äggulor och rör ner i citronblandningen.
  3. Rör ut maizena i saften från den tredje citronen och vispa ner i krämen. Häll tillbaka i kastrullen och låt sjuda under omrörning tills krämen tjocknar.
  4. Häll upp i en ren skål och ställ att svalna i kylen. Krämen går utmärkt att frysa för att ta ut när man behöver den.
  5. Jordgubbstrifle:
  6. Skölj och rensa jordgubbarna och skär dem i bitar. Vispa grädden medelhårt. Varva alla ingredienser i flera lager i portionsglas. Servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.