- Serverar: 20 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Detta är en inte alltför kalorisnål muffins med tydlig jordnöts- och chokladsmak beroende på vilken mörk choklad man använder. Goda till en kopp te. De är ganska mäktiga, så det räcker som tur var med bara en åt gången.
Instruktioner
- Smält smöret och jordnötssmöret i en kastrull på låg värme.
- Vispa äggen och de båda sockrena fluffigt.
- Blanda de torra ingredienserna för sig i en skål.
- Vänd ned detta samtidigt med det smälta smöret med snabba tag.
- Rör inte för mycket, för då blir muffinsen sega.
- Skeda upp smet i muffinsformar (gärna i en muffinsplåt). Fyll formen till 2/3.
- Strö sist över den hackade blockchokladen.
- Grädda muffinsen i 200 grader i 10-15 minuter (beroende på hur stora muffinsformar du använder).
- Passa noga, de har en tendens att bli torra, om de är inne för länge i ugnen.
- Hellre den kortare tiden, så att de blir lite kladdiga inuti.
Publicerat den
30 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kan du förtydliga receptet när det gäller yoghurten - när ska den användas? I smeten eller ovanpå muffinsen?