Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordnöts- och chokladmuffins

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Detta är en inte alltför kalorisnål muffins med tydlig jordnöts- och chokladsmak beroende på vilken mörk choklad man använder. Goda till en kopp te. De är ganska mäktiga, så det räcker som tur var med bara en åt gången.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och jordnötssmöret i en kastrull på låg värme.
  2. Vispa äggen och de båda sockrena fluffigt.
  3. Blanda de torra ingredienserna för sig i en skål.
  4. Vänd ned detta samtidigt med det smälta smöret med snabba tag.
  5. Rör inte för mycket, för då blir muffinsen sega.
  6. Skeda upp smet i muffinsformar (gärna i en muffinsplåt). Fyll formen till 2/3.
  7. Strö sist över den hackade blockchokladen.
  8. Grädda muffinsen i 200 grader i 10-15 minuter (beroende på hur stora muffinsformar du använder).
  9. Passa noga, de har en tendens att bli torra, om de är inne för länge i ugnen.
  10. Hellre den kortare tiden, så att de blir lite kladdiga inuti.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lodeka76 11 maj 2013

    Kan du förtydliga receptet när det gäller yoghurten - när ska den användas? I smeten eller ovanpå muffinsen?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.