Jordnötter, pumpakärnor och solrosfrön blir knaprigt gott i dessa bräck som fyller på energidepåerna.
Instruktioner
- Rosta solrosfrön och pumpakärnor i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Låt svalna. Blanda jordnötssmör, sirap och farinsocker i en kastrull och koka upp tills sockret lösts upp.
- Rör ner kokos, vaniljsocker, branflakes och hälften av solrosfröna och pumpakärnorna. Blanda väl. Tryck ut smeten i en bakplåtspapperklädd form, ca 20x30 cm.
- Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikro. Bred chokladen över kakan. Strö över jordnötter och resterande frön och kärnor. Ställ i kylen för att stelna, ca 2 timmar.
- Bryt bräcken i bitar. Förvara i kylen.
Publicerat den
10 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar