Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordnötsbrownie med gelé

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Dessa goda jordnötsrutor är oemotståndliga. De salta jordnötterna utgör en läcker kontrast till den härligt sega och krämiga konsistensen och den söta vinbärsgelén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en ugnsfast form, ca 30x40 cm. Rör samman mjöl, bakpulver och salt i en skål.
  2. Lägg jordnötssmör och smör i en annan skål och tillsätt råsocker, farinsocker och vaniljsocker. Vispa till en fluffig smet.
  3. Rör ner äggen, ett i taget, i smeten. Häll i mjölblandningen och rör till en jämn smet. Hacka jordnötterna och blanda sedan ner hälften i smeten.
  4. Bred ut smeten i formen och klicka ut gelén jämnt över ytan. Dra med en gaffel så att den blandas ner lite lätt i smeten. Strö över resten av de hackade nötterna och platta till ytan med lätt fuktade fingrar.
  5. Grädda kakan 30-35 minuter. Tänk på att kakan inte ska gräddas för länge, precis som en kladdkaka ska den vara lite mjuk i mitten. Låt kakan svalna och skär den sedan i 20 bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.