Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordnötskaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En god kaka med jordnötssmak smakar gott att servera till en kopp kaffe eller te. Den här kakan gräddas i vattenbad i ugnen. Häll vatten i ugnens långpanna och ställ i kakformen. En mixer är till god hjälp när du ska baka den här kakan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Mixa jordnötterna i en mixer och kör tills det är finmalt. Sätt till socker, mjölk och ägg. Mixa till en slät smet.
  3. Blanda majsmjöl, vetemjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt jordnötssmeten och rör tills allt är blandat.
  4. Smörj en ugnssäker form. Häll i smeten och täck formen med aluminiumfolie.
  5. Ställ formen i vattenbad i nedre delen av ugnen. Grädda kakan i 40–50 minuter.
  6. Låt kakan svalna och stjälp upp den. Pudra florsocker över före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.