Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordnötskakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 26 portioner
Skriv ut

Blir mycket godare om man gör dem själv än om man köper dem. Jordnötssmör med bitar i ger bäst smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda smör och jordnötssmör i en skål. Vispa i sockret och sedan ägget och vaniljsockret. Blanda ner vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och havregryn. Rör till en kladdig smet.
  3. Klicka ut smeten i matskedsstora klickar, lämna gott om utrymme mellan eftersom kakorna flyter ut i ugnen. 8-10 st per plåt är lagom.
  4. Platta till kakorna en aning med en gaffel och grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt vila på plåten ett par minuter och låt sedan svalna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Pearlmutter 18 december 2008

    hej, du har glömt nämna enheten för bikarbonaten :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.