Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordnötssmörsbrownie

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Choklad och jordnötter är en klassisk kombination. Ett högklassigt jordnötssmör utan tillsatt socker eller fett ger den bästa smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 180 grader. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en värmetålig skål tillsammans med smöret. Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten och smält försiktigt under konstant omrörning. Lyft skålen från kastrullen och låt blandningen svalna tills den ska användas.
  2. Knäck äggen i en skål och visa ordentligt för hand eller med elvisp. Tillsätt socker och vispa till en tjock, fluffig smet.
  3. Vispa ner den smälta chokladblandningen. Sikta över mjöl och kakao och blanda ner det väl. Häll över smeten i den förberedda formen och släta till ytan.
  4. Blanda alla ingredienserna utom de hela jordnötterna till jordnötsblandningen i en skål och rör samman väl. Droppa blandningen skedvis över chokladsmeten med jämna mellanrum. Dra några svep i formen med en ätpinne eller skaftet till en träslev för att marmorera smeten. Jämna till ytan och strö jordnötterna över.
  5. Grädda i förvärmd ugn i 30 minuter eller tills ytan börjar kännas fast. Låt svalna innan kakan lyfts upp ur formen och delas i 16 bitar. Förvara i lufttät behållare och ät inom 5 dagar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.