Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Josefinakakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Gammaldags namn på en gammaldags och ovanligt god kaka. Den smakar smör för hela slanten men innehåller inte mer av den varan än många andra småkakor gör. Hemligheten är att man rör smöret ordentligt innan det blandas med övriga ingredienser.

Ingredienser

Instruktioner

Rör smöret tills det är vitt och fluffigt. Tillsätt sockret, rör om och arbeta in mjölet. Låt degen vila på sval plats minst 1 1/2 tim. Kavla ut degen till en ca 3 mm tjock kaka och sporra dem till sneda rutor. Tips: Använd gärna det gamla knepet att kavla ut degen på en handduk - det går då åt mindre mjöl till utkavlingen och degen hänger inte så lätt fast vid underlaget. Flytta över kakorna till lätt smorda eller bakplåtpappersklädda plåtar. Halvera mandlarna och tryck fast en halva på varje kaka. Grädda kakorna mitt i ugnen , 8 - 10 min i 175* ugnsvärme tills de fått vacker färg. Passa dem väl.

Kommentarer (1)

  • memle 10 februari 2009

    De här kakorna är verkligen supergoda, hade glömt mitt recept i Sverige, så jag blev jätteglad när jag hittade det hos Dig. Stort tack Memle i HongKong

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.