Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Josefine-tarteletter

 
  • Serverar: 30-35 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Skapat för min goda granne, den vackra Josefine... :-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150º.
  2. Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt.
  3. Blanda ihop alla ingredienserna till en deg, ju mindre man knådar degen desto mörare blir tarteletterna. Tryck ut degen lagom tjockt i aluminiumformar.
  4. Rör samman fläderblomsmarmelad, vispgrädde och potatismjöl.
  5. Fyll degskalen till tre fjärdedelar med fyllningen.
  6. Grädda i cirka 20 minuter i mitten av ugnen.
  7. Låt svalna innan garnering.
  8. Spritsa vispad grädde på toppen av tarteletterna. Dekorera varje med en skiva kiwi och ett par väl avrunna mandarinklyftor. Eventuellt kan man även riva lite ljus choklad över.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.