En långpannekaka som innehåller apelsinjuice i smeten och i glasyren. Mild apelsinsmak. Vill du ha tydlig apelsinsmak tillsätt lite rivet apelsinskal eller mer konsentrerad juice.
Instruktioner
- Sätt ugnen på ca 190 grader. Klä en långpanna 30x40cm med bakplåtspapper.
- Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda de torra ingredienserna och tillsätt det och apelsin juicen, färdigblandad i äggvispet. Rör om. Tillsätt det smälta smöret och rör till jämn smet.
- Häll smeten i långpanna och grädda i 15-20 minuter.
Glasyren kan bredas på kakan och kokas in i slutet av gräddningstiden, ( ca. 3-4 minuter, glasyren ska bubbla) eller bredes på den kalla kakan.
- I båda fallen ska man smälta smöret , blanda karamellfärgen/hushållsfärgen med grädden och juicen och häll i smöret. Tillsätt florsockret och rör om.
- Garnera med kokos. (Om du kokar in glasyren brukar jag strö hälften av kokoset före och hälften direkt efter gräddningen.)
Publicerat den
11 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli