Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Juicekaka i långpanna

(1 kommentar)  
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

En långpannekaka som innehåller apelsinjuice i smeten och i glasyren. Mild apelsinsmak. Vill du ha tydlig apelsinsmak tillsätt lite rivet apelsinskal eller mer konsentrerad juice.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på ca 190 grader. Klä en långpanna 30x40cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt det och apelsin juicen, färdigblandad i äggvispet. Rör om. Tillsätt det smälta smöret och rör till jämn smet.
  4. Häll smeten i långpanna och grädda i 15-20 minuter. Glasyren kan bredas på kakan och kokas in i slutet av gräddningstiden, ( ca. 3-4 minuter, glasyren ska bubbla) eller bredes på den kalla kakan.
  5. I båda fallen ska man smälta smöret , blanda karamellfärgen/hushållsfärgen med grädden och juicen och häll i smöret. Tillsätt florsockret och rör om.
  6. Garnera med kokos. (Om du kokar in glasyren brukar jag strö hälften av kokoset före och hälften direkt efter gräddningen.)

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • blunder 28 oktober 2008

    Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.