Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

mmmmm bara ett måste på jul

Ingredienser

Instruktioner

Vispa äggen o rör ner filen. Koka upp mjölken o tillsätt ägg och filblandningen. Låt allt koka på svag värme ca 15 min rör om då och då.Smaka av med salt. Ta en ren köks handduk och lägg den i en sil Häll i blandningen i silen och låt vasslen rinna av. Häll ostmassan i en form. Låt den stå kallt före servering

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Marita 29 april 2009

    Äter man den som den är eller med "blana"?

  • Diddi1982 2 september 2009

    Verkar vara ett toppenrecept som jag sparade hos mig (o några andra har det blivit o fler blir det nog..du har toppen recept jue =-] ). Men jag har några frågor angående denna ost: Blir den hård som tex greve, herrgård, husshålsost o de där eller blir den mer som en brie i konsistensen? Ska man hyvla eller skära bitar med kniv? Hur länge håller den sig? och sista frågan: Kan man göra den några dagar innan man ska ha den till bords o den då blir fastare i konsistensen och mer smakrik?

  • ingja17 2 december 2011

    Är mycket nyfiken på denna julost. Undrar om det rör sig om en hårdost? Kan den ätas untan lagring?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.