Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julbrownies

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Läckra brownies med smak och doft av julens kryddor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200°
  2. Smält matfettet i en kastrull. Skär chokladen i små bitar och lägg ner dem i kastrullen. Låt chokladen smälta på svag värme. Rör om.
  3. Vispa samman ägg och socker. Grovhacka valnötterna och blanda samman dem med mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel, ingefära och nejlikor. Rör ner det i äggsmeten. Rör till sist ner chokladsmöret i smeten.
  4. Klä en liten långpanna, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter. Kakan ska vara lite lös inuti. Låt kallna.
  5. Skär chokladen till glasyren i små bitar. Lägg dem i en värmetålig skål tillsammans med matfettet i klickar. Låt smälta i vattenbad. Ta upp skålen och sikta ner florsockret. Tillsätt kaffe och vaniljsocker. Rör till en tjock glasyr.
  6. Bred glasyren över kakan. Skär kakan i fyrkanter och garnera varje bit med en valnötskärna. Du kan också skära långa längder och garnera dem.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.