Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julens chokladkaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En god kaka till julbordet men också året runt.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175ºC. Smörj och bröa en 2-liters sockerkaksform. Tvätta de oskalade apelsinerna noggrant. Skär dem i klyftor och ta bort kärnor och den hårda vita hinnkanten i klyftornas mitt. Mixa apelsinklyftorna, blockchokladen och mandeln grovt. Rör socker och fett poröst. Vispa i ett ägg i taget. Tillsätt sedan apelsin-, choklad-, och mandelhacket. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i chokladblandningen. Blanda samman till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.