Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julens chokladkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Denna chokladkaka är vacker och god med både lingon och nötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från spisen och rör ner strösocker, kakao och vaniljsocker.
  2. Rör ner ett ägg i taget och sist mjölet blandat med russin och nötter eller mandel. Fördela smeten i tre smorda, bröade formar, ca 24 cm .
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna. Sikta över florsocker, garnera med lingon och ev blad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • samaka 28 januari 2009

    Den här kakan är bara för god! God som en härligt smetig kladdkaka men mer "vuxen" i smaken. Mums!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.