Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julens godaste kaka

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Jättegod kaka!

Ingredienser

Instruktioner

Häll lagen från ananasburken i en stor skål, ställ undan ananaskross. Vispa ned ägg, matolja och vaniljsocker i lagen (helst med elvisp). Tillsätt strösocker, mjölet blandat med bikarbonat, bakpulver, kanel och salt. Vispa ordentligt i ca 3-4 minuter. Rör ned ananaskross, morötter och valnötter. Häll smeten i en smord och bröad form ca 25 cm i diameter. Grädda kakan i 175 grader ca 90 minuter. Låt kakan svalna. Vispa philadelphiaost och smör i en skål. Rör sedan ned vaniljsocker, den nypressade apelsinsaften och kanel. Tillsätt florsockret lite i taget, under fortsatt vispning. Bred ett tjockt lager glasyr över kakan. Dekorera med någon frukt, och riv lite blockchoklad över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.