Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julens saffransmums

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Julmums

Ingredienser

Instruktioner

  1. Saffransbotten: Täck en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ner mjölblandningen och vattnet med saffranet i smeten.
  2. Bred ut smeten jämnt över pappret. Grädda i 200° C, i mitten av ugnen cirka 5 minuter. Strö rikligt med socker över kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Dra av pappret som kakan gräddats på. Om det inte släpper, pensla med lite vatten. Låt den svalna under långpannan.
  3. Chokladgrädde Vispa grädden hårt. Blanda i kakao och vaniljsocker och vispa lätt. Bred grädden över kakan och rulla ihop den från ena långsidan. Rulla in kakan i pappret och låt den ligga med skarven ner.
  4. Tillbehör Vispa grädde med vaniljsocker. Skär rulltårtan i 6–8 bitar. Ställ dem på högkant på assietter. Kavla ut marsipan på en lätt mjölad bänk.
  5. Skär långa rektanglar som täcker kanterna på de små tårtbitarna. Spritsa över vaniljgrädde och ”snöa” över maränger samt mandel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.