Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julens saftigaste fruktkaka

(4 kommentarer)  
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Jag tyckte inte om fruktkaka innan jag hade smakat detta recept. Sen var jag såld. Den här är väldigt saftig tack vare den långa gräddningstiden i låg temperatur. Baka den nu och frys in den så blir den ännu godare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa emellan. Blanda ihop mjöl, bakpulver och frukten innan du blandar ner allt i smeten.
  2. Grädda på lägsta falsen i smord och bröad ca 2 liters hålform eller i lika stor avlång form i 150 graders ugn ca 1 1/2 timme.
  3. Låt kakan ligga framme under formen någon dag innan du skär den i skivor och fryser in den.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • essim 11 april 2009

    Jättegod och saftig. Och vacker. Den passar även nu till påsk, jag bakade den igår... /Annica

  • Cossimossi 5 november 2010

    Uuuuuuunderbart god! Är så glad över detta recept! Tackar! :-)

  • Selmy 18 december 2010

    Detta ska jag testa inom kort, tror jag! Ser ut som min gammelfasters kaka som jag älskar så!

  • Catarina Andersson 8 december 2020

    Den här kakan har jag bakat till jul i flera år sedan jag hittade det här receptet. Det blir succé varje gång jag bjuder på den. Helst ska den ligga till sig (svalt) någon vecka och avnjutas tillsammans med te.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.