Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julgröt på mitt vis

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Här ska man inte röra i gröten under koktiden och för det mesta lyckas det utan att brännas vid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en tjockbottnad kastrull med smöret. Häll risgrynen ovanpå smöret.
  2. Koka upp vattnet i en annan kastrull och slå det kokande över risgrynen. Låt allt koka under lock i ca 10 minuter. Häll på mjölken utan omrörning och låt gröten koka upp igen. Låt den stå och svälla färdigt på mycket svag värme under lock i ca 30 minuter. Rör inte i den.
  3. Nu är gröten färdig och du kan röra om och tillsätta saltet.
  4. Servera med kanel och socker, mjölk eller saftsoppa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.