- Serverar: 6 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
En härlig dessert med mycket Julkänsla.
Passar givetvis på Julbordet gjord i en stor form.
Men även gjord i portionsformar till glöggfesten.
Kaffekoppar fungerar utmärkt som portionsformar.
Instruktioner
- Vispa ihop mjölk, vispgrädde, farinsocker, kakao, maizena och nejlikor i en tjockbottnad kastrull.Skala och klyfta apelsinen, skär sen klyftorna i ca 1 centimeters bitar. Koka upp mjölkblandningen under konstant omrörning mot botten med en trägaffel el.likn. Låt småsjuda i ca 3 minuter under fortsatt omrörning. Ta kastrullen av värmen och blanda ner uppvispat ägg och apelsinbitarna. Blanda om väl och häll sen upp i blötta koppar eller i en blött skål. Ställ i kylen tills det är kylt. Ca 1-2 timmar.
- Stjälp upp på tallrik och servera med vispad grädde.
Publicerat den
17 september 2013
Liknande recept
Skriv kommentar