Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julig apelsinchokladpudding

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En härlig dessert med mycket Julkänsla. Passar givetvis på Julbordet gjord i en stor form. Men även gjord i portionsformar till glöggfesten. Kaffekoppar fungerar utmärkt som portionsformar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop mjölk, vispgrädde, farinsocker, kakao, maizena och nejlikor i en tjockbottnad kastrull.Skala och klyfta apelsinen, skär sen klyftorna i ca 1 centimeters bitar. Koka upp mjölkblandningen under konstant omrörning mot botten med en trägaffel el.likn. Låt småsjuda i ca 3 minuter under fortsatt omrörning. Ta kastrullen av värmen och blanda ner uppvispat ägg och apelsinbitarna. Blanda om väl och häll sen upp i blötta koppar eller i en blött skål. Ställ i kylen tills det är kylt. Ca 1-2 timmar.
  2. Stjälp upp på tallrik och servera med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.