Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julig lax- och räkpaté

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Paté är alltid gott och uppskattat på julbordet. Här smaksätts den med konjak, saffran och sambal oelek. Extra saftig blir den med örtsås och räkor på toppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda saffran och konjak i en kopp. Skala räkorna. Lägg saffrans- och konjaksblandningen tillsammans med räkor, lax, ägg, créme fraiche, vispgrädde, sambal oelek, gräslök och salt i en matberedare. Kör till en slät smet.
  2. Bred ut smeten i en smord avlång sockerkaksform, 1½-2 liter. Täck med aluminiumfolie. Ställ formen i en långpanna eller liknande fylld med vatten.
  3. Grädda patén i 200 grader i ca 1 timme. Känn efter så att patén har stelnat. Lyft upp patén ur vattenbadet och låt den vila i en timme.
  4. Blanda gräddfil, majonnäs, pressad vitlök, persilja, gräslök, timjan, salt och peppar till en sås. Servera såsen till patén.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.