Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julig Lingon cheesecake

 
Skriv ut

Letar du efter något nytt till glöggfesten eller en annan dessert? Prova då denna läckra cheesecake med kryddig pepparkaksbotten, krämig fyllning med söt syrligt gelé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 0. Smula pepparkakorna i en matberedare eller mortel. Smält smöret och häll det över. Blanda samman. Tryck ut smulorna i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda ca 10 minuter.
  2. Fyllning: Vispa samman ägg och socker. Vispa sedan ner vaniljsocker, philadelphia ost och grädde till jämn smet.
  3. Häll fyllningen i formen och grädda på andra falsen nerifrån ca 30 minuter tills den stannat. Låt svalna och ställ sedan in den i kylen.
  4. Gelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Koka upp 2 dl vatten, 2 dl lingon. Koka 5-10 minuter till saften färgats röd. Tillsätt sockret och koka ytterligare någon minut. Sila saften.
  5. Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem i den varma saften och låt dem smälta. Låt blandningen svalna tills den är lik en ovispad äggvita i konsistensen. Blanda i resten av lingonen. Skeda över tårtan och ställ i kyl någon timme tills gelet stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.