Letar du efter något nytt till glöggfesten eller en annan dessert? Prova då denna läckra cheesecake med kryddig pepparkaksbotten, krämig fyllning med söt syrligt gelé.
Instruktioner
- Botten: Sätt ugnen på 175 0. Smula pepparkakorna i en matberedare eller mortel. Smält smöret och häll det över. Blanda samman. Tryck ut smulorna i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda ca 10 minuter.
- Fyllning: Vispa samman ägg och socker. Vispa sedan ner vaniljsocker, philadelphia ost och grädde till jämn smet.
- Häll fyllningen i formen och grädda på andra falsen nerifrån ca 30 minuter tills den stannat. Låt svalna och ställ sedan in den i kylen.
- Gelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Koka upp 2 dl vatten, 2 dl lingon. Koka 5-10 minuter till saften färgats röd. Tillsätt sockret och koka ytterligare någon minut. Sila saften.
- Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem i den varma saften och låt dem smälta. Låt blandningen svalna tills den är lik en ovispad äggvita i konsistensen. Blanda i resten av lingonen. Skeda över tårtan och ställ i kyl någon timme tills gelet stelnat.
Publicerat den
30 maj 2013
Liknande recept
Skriv kommentar