Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Juliga pepparkaksbakelser

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Jag föreslår att du bakar själva kakan i förväg och fryser in. Rutorna tinar på ca 30 minuter i rumstemperatur medan du brygger kaffe och blandar samman det som ska toppa bakelserna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä en liten långpanna, 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
  2. Vispa upp äggen med socker och sötningsmedel och häll i det kokande vattnet. Vispa äggsmeten med elvisp till en luftig massa.
  3. Tillsätt de torra ingredienserna och rör om så att allt blandas.
  4. Häll smeten i långpannan och grädda kakan direkt mitt i ugnen i 7 minuter. Låt kakan svalna innan du skär upp i den åtta rutor, 7 1/2 x 10 cm stora.
  5. Vispa grädden och blanda med kesella och fruktbitar. Smaka av med sötningsmedel om du tycker att det behövs. Lägg upp pepparkaksrutorna på fat och klicka på gräddblandningen.
  6. Ugn 250°

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.