- Serverar: 10-15 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Grova och nyttiga mackor med inbakade russin och ett täcke av hasselnötter. Lätta att göra och goda att äta : ).
Instruktioner
- Gör så här:
Blanda jästen med vetemjölet. Tillsätt resten av de torra ingredienserna, russin och vatten. Blanda till en slät deg. Låt jäsa på bordet under en kökshandduk i 30 minuter.
Dela degen i 10-15 bitar (beroende på hur stora/små mackor du vill ha) och forma bitarna till önskad form. Lägg mackorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30-40 minuter under kökshandduk.
Slå på ugnen på 225 grader. Pensla mackorna med ägget och strö över de hackade hasselnötterna. Grädda i ugn i 12-15 minuter.
- Tips: gör gärna mönster i mackorna med en brödkniv för att ge dem extra karaktär.
Publicerat den
13 augusti 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättenice bröd! Snabbt, enkelt och gott. Nästa gång kommer jag nog dock blanda hasselnötterna direkt i degen, allt för mycket som gick till spillo genom att det ramlade av =)