Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julis russin- och hasselnötsmackor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-15 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Grova och nyttiga mackor med inbakade russin och ett täcke av hasselnötter. Lätta att göra och goda att äta : ).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här: Blanda jästen med vetemjölet. Tillsätt resten av de torra ingredienserna, russin och vatten. Blanda till en slät deg. Låt jäsa på bordet under en kökshandduk i 30 minuter. Dela degen i 10-15 bitar (beroende på hur stora/små mackor du vill ha) och forma bitarna till önskad form. Lägg mackorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30-40 minuter under kökshandduk. Slå på ugnen på 225 grader. Pensla mackorna med ägget och strö över de hackade hasselnötterna. Grädda i ugn i 12-15 minuter.
  2. Tips: gör gärna mönster i mackorna med en brödkniv för att ge dem extra karaktär.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Chillfors 19 februari 2011

    Jättenice bröd! Snabbt, enkelt och gott. Nästa gång kommer jag nog dock blanda hasselnötterna direkt i degen, allt för mycket som gick till spillo genom att det ramlade av =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.