Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julkaka

 
Skriv ut

En kaka som man äter till jul i bl.a. England och USA. Finns i många olika varianter. Här kommer en god variant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa olja, socker och ägg med elvisp till en jämn smet. Blanda därefter samman de torra ingredienserna och rör ner dessa i smeten.
  2. Tillsätt bär, äpplen, nötter och vaniljsocker. Blanda väl. Bakad i smord och mjölad form i 150 grader ungefär 50-60 minuter. Baka därefter i 175 grader i ca 15-20 minuter.
  3. Ta kakan ur ugnen och låt svalna i formen i ca 15 minuter innan du vänder ur kakan och täcker den med siktat florsocker.
  4. Du kan också baka denna kaka i små separata formar om du vill. Tänk då på att tid för bakning i ugnen måste minskas betydligt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.