Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julkaka med choklad och apelsin

 
Skriv ut

En jättegod kaka, som jag alltid bakar under adventstiden, gärna till jul också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i sänder. Blanda mjöl och bakpulver, blanda ner det i smeten. Blanda i de övriga ingredienserna.Häll upp smeten i smord och bröad form. Grädda i 175 grader, 50 - 60 minuter.
  2. Låt kakan svalna. Smält blockchokladen i vattenbad, blanda choklad med olja. Pensla det över kakan. Låt garneringen stelna innan kakan skäres upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.