Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julkaka med frukt

 
Skriv ut

Den här julkakan har blivit tradition i vår familj. Jag bakade den första gången 1974. Originalreceptet har jag ändrat under åren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka plommon och cherrybär i mindre bitar och låt dem ligga och dra i likör/konjak minst två timmar. Rör matfett och socker mycket poröst.
  2. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver ordentligt och blanda med äggblandningen. När smeten är jämn, blanda ner likör/konjak och hackad frukt.
  3. Häll blandningen i en smörad och skorpmjölad form. Sätt in formen i 175 gr. varm ugn och baka i c.a 1 tim. + 15 min.
  4. Prova med sticka om kakan är färdig. Stickan ska INTE vara helt torr.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.