Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julkaka med klippt kant

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Till kaffe eller saft

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret i en kasrull häll i mjölken och värm till 37 grader häll blandningen i en degbunke och smula ner jästen tillsätt socker, salt, russin, kardemumma,och apelsinskal tillsätt mjölet och arbeta till en smidig deg låt jäsa till dubbel storlek. Forma degen till en rund bulle och platta ut den lägg kakan på en plåt med bakpapper och klipp kanten runt om som till en fläta låt kakan jäsa på plåten ca 20-30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker i mitten på kakan grädda i 200-225 grader i ca 15-20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.