Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julkaka med russin

(1 kommentar)  
Julkaka med russin Julkaka med russin
Skriv ut

Norsk julekake.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och häll den 37-gradiga mjölken över den, rör om tills jästen löst sig. Tillsätt sedan margarin, salt, socker, russin, ägg och vetemjölet (spara lite till utbaket).
  2. Arbeta degen 10 min för hand eller 5 minuter i maskin. Låt jäsa 30 min.
  3. Baka ut degen och forma till två lika stora runda degar. Låt jäsa 30 min.
  4. Pricka degarna och pensla med vatten innan bakning, som sker under folie i 200° mitt i ugnen i ca 45 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • LindaPortos 5 december 2008

    En mycket gott bröd.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.