Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julköttbullar med rödlök o senap

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Min mormor tog en jul för många år sedan fel på kryddpeppar och kardemummaburken då hon skulle göra köttbullar till jul. Men hon höll god min och dom blev ju fantastiskt goda med kardemumma, utifrån det misstaget har vi sen utvecklat receptet och så här gör vi dom nu.

Ingredienser

Instruktioner

Skär bort kanterna och smula sönder brödet, häll över grädde och rör i potatismjöl, låt det svälla 10 - 15min. Tillsätt senap, rödlöken o kryddorna utom salt, rör till senapen är upplöst. Blanda köttfärs o salt o rör i det, tillsätt äggen och blanda alltsammans. Smaka av. Stek på medelvärme i stekpanna eller på 250 gr i ugn på välsmord panna i mitten i 8 min, skaka plåt/panna lite då och då. Ugnsstekta köttbullar som ska ätas direkt kan flyttas upp o stekas ett par min extra högt i ugnen för få bättre färg, men kan också frysas och tinas i stekpanna tills dom fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.