Om du tycker det verkar krångligt att stoppa korv i fjälster, så kan man med gott resultat lägga den här smeten i smörgåspapper och forma till en korv och knyta ihop och sedan sjuda i vatten.
Instruktioner
- Tips: Korvsmeten är väldigt god att göra korvbullar av. Forma köttbullstora bullar och stek i smör i en stekpanna. Häll på lite vatten i botten på stekpannan. Låt puttra under lock i ca 10 minuter tills bullarna är klara.
- Korven:
Lägg färs, späck, och pressad potatis i en stor bunke. Värm mjölk och grädde till fingertemperatur. Häll över gräddmjölken i bunken och tillsätt kryddor. Blanda allt väl för hand till en ganska lös färs. Lägg ut ark med smörgåspapper ca 20 * 20 cm och klicka på ca 1 dl korvsmet per ark.
- Rulla ihop till jämna korvar, ca 10 cm långa, och knyt ihop ändarna med steksnöre eller hushållsgarn, eller fyll korvsmeten i fjälster. Om du använder fjälster så stick små hål i fjälstrer för att undvika att korven spricker vid kokning.
- Sjud korvarna i lättsaltat vatten utan lock i ca 10 minuter. Korvarna går utmärkt att frysa in.
Publicerat den
10 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar