Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julkorv

 
Skriv ut

Om du tycker det verkar krångligt att stoppa korv i fjälster, så kan man med gott resultat lägga den här smeten i smörgåspapper och forma till en korv och knyta ihop och sedan sjuda i vatten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tips: Korvsmeten är väldigt god att göra korvbullar av. Forma köttbullstora bullar och stek i smör i en stekpanna. Häll på lite vatten i botten på stekpannan. Låt puttra under lock i ca 10 minuter tills bullarna är klara.
  2. Korven: Lägg färs, späck, och pressad potatis i en stor bunke. Värm mjölk och grädde till fingertemperatur. Häll över gräddmjölken i bunken och tillsätt kryddor. Blanda allt väl för hand till en ganska lös färs. Lägg ut ark med smörgåspapper ca 20 * 20 cm och klicka på ca 1 dl korvsmet per ark.
  3. Rulla ihop till jämna korvar, ca 10 cm långa, och knyt ihop ändarna med steksnöre eller hushållsgarn, eller fyll korvsmeten i fjälster. Om du använder fjälster så stick små hål i fjälstrer för att undvika att korven spricker vid kokning.
  4. Sjud korvarna i lättsaltat vatten utan lock i ca 10 minuter. Korvarna går utmärkt att frysa in.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.