Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julkringlor

 
  • Serverar: 20-22 portioner
Skriv ut

...ett gott måste till advent och jul...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Stöt eller mortla saffranet med lite av sockret. Rör matfett med saffran och socker poröst. Lös hjortronssaltet i vattnet, blanda med vätskan och rör ner i matfettsblandningen.
  3. Tillsätt nästan allt vetemjöl och blanda snabbt in till en smidig deg. Stjälp upp degen på mjölad bakbänk och dela degen i bitar.
  4. Rulla smala, knappt lillfingertjocka, längder, ca 20 cm långa och forma till luftiga kringlor. Vänd och tryck till i sockret och lägg försiktgt på bakpapperklädd plåt.
  5. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills de börjar få lite färg.
  6. Goda att äta nygräddade och mjuka men också goda att torka spröda i ugnen vid 100°C 1-2 timmar.
  7. OBS! Lägg till ev torkningstid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.